مکانیزم کارکرد دستگاه تزریق پلاستیک

بخش های دستگاه تزریق پلاستیک

دستگاه های تزریق پلاستیک از چندین قسمت و مکانیزم مختلف تشکیل شده اند که هر کدام وظیفه های خاصی را بر عهده دارند. در

زیر به برخی از اجزای مهم یک دستگاه تزریق پالستیک اشاره خواهیم کرد:

1- واحد تزریق (Unit Injection):

مسئولیت اینواحد عملیات مواد گیری ، ذوب مواد اولیه  و تزریق مواد به داخل قالب را با نظارت دقیق بر  کنترل فشار و حجم مواد پلاستیک بر عهده دارد. مواد پلاستیک از طریق مخزن ( قیف ) به داخل واحد تزریق منتقل و در آنجا با گرم شدن به حالت مایع تبدیل می شوند. سپس با استفاده از مکانیزم جک های تزریق، به داخل قالب تزریق می شوند. از  قسمت سیلندر و ماردون میتوان به عنوان قلب این واحد نام برد. که طراحی آن بر اساس مواد مختلف متفاوت بوده و سیلندر و ماردون بایمتال را میتوان به عنوان یکی از حالت های بسیار مقاوم  این قطعه عنوان نمود.

2- واحد گیره (Clamping Unit):

این واحد شامل صفحات نگهدارنده قالب و  نیز مکانیزم های مرتبط با  حرکات باز و بسته شدن و  قفل  قالب جهت انجام عملیات تزریق نام برد .

وظیفه  نهائی این واحد، قفل کامل قسمت های ثابت و متحرک  قالب بر روی همدیگر و اعمال فشار مناسب بر روی قالب در زمان تزریق است.

3- واحد کنترل پی ال سی (Unit Control):

این واحد شامل کنترلر های الکترونیکی و نرم افزارهای  مرتبط با کنترل دستگاه است. که همانند یه مغز هوشمند وظیفه کنترل تمام شرایط حاکم بر دستگاه از لحاظ حرکات مکانیکی ، هیدرولیکی و برقی را بر  را بر عهده داشته و بر اساس هر وضعیت دستورات لازم را صادر می نماید.

4- واحد خنک کننده (Unit Cooling):

این واحد از قطعات  اصلی دستگاه و شامل  یک سیستم مبدل خنک کننده با آب بوده که جهت خنک کردن قالب جهت تولید  قطعات  و محصولاتی با کیفیت و همچنین حفظ دمای  روغن هیدرولیک دستگاه در محدوده مشخص شده  اقدام مینماید .

کارکرد دستگاه تزریق پالستیک

کارکرد یک دستگاه تزریق پالستیک به شکل زیر است:

1- تغذیه مواد پلاستیکی:

مواد پالستیکی ابتدا در مخزن ( قیف ) دستگاه انباشته می شوند. سپس با استفاده از چرخش هیدروموتور و دوران سیلندر ماردون از مخزن به داخل واحد تزریق منتقل می شوند.

2- گرم شدن و ذوب شدن مواد پلاستیکی:

در واحد تزریق، مواد پالستیک با استفاده از گرمای اعمال شده توسط هیتر ها و نیز گرمای حاصل از اصطحکاک مواد با بدنه سیلندر ، به حالت مایع تبدیل میشوند. این گرمای اعمال شده به صورت دقیق کنترل می شود تا مواد پالستیک به حالت مناسبی تبدیل شده و از سوختن و آسیب به مواد جلوگیری شود.

3- تزریق مواد پلاستیکی به قالب:

پس از تبدیل به حالت مایع، مواد پالستیکی از طریق واحد تزریق و از مسیر اسپرو قالب  به داخل قالب تزریق منتقل می شوند.

در اینجا، مواد پالستیکی در قالب به فرم قطعه طراحی شده در می آیند.

4- سرد شدن و جامد شدن مواد پلاستیکی:

پس از تزریق مواد به داخل قالب ، مواد پالستیکی  مدتی در حالت قالب بسته قرار گرفته  تا به صورت یکنواخت  سرد شده و به حالت   جامد تبدیل شوند. در این مرحله، سیستم خنک کننده نقش مهمی را ایفا می کند.

5- خروج قطعه نهایی:

پس از جامد شدن کامل مواد پالستیکی، قالب باز می شود و قطعه نهایی که به شکل دلخواه طراحی شده است،  توسط پران  دستگاه یا با کمک ربات از دستگاه  خارج شوند.

این فرآیند به صورت چرخشی و بدون توقف ادامه می یابد تا قطعات پالستیک به تعداد مورد نظر تولید شوند.

نتیجه نهایی

به صورت کلی مکانیزم و کارکرد دستگاه تزریق پالستیک به این گونه است که، در ابتدا مواد پالستیکی را به داخل قیف یا مخزن دستگاه وارد می کنیم. پس از آن مواد اولیه پالستیکی توسط المنت های موجود و  اصطحکاک سیلندر به شکل مایع تبدیل شده و سپس در مرحله تزریق، به قالب دستگاه، وارد می شوند. پس از تزریق مواد به داخل قالب، مواد به شکل مورد نظر درآمده و پس از سرد  به شکل محصول نهایی از دستگاه خارج می شود.

اطلاعات تماس

دفتر مشهد

تلفن: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۶ ۸۱ - ۳

فکس: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۸ ۶۲

کد پستی: ۹۱۹۸۱-۷۴۴۵۹

آدرس : بزرگراه آسیایی، آزادی ۱۳۱، تقاطع چهارم

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۹۳ ۳۱

دفتر تهران

تلفن: (۰۲۱) ۷۷ ۳۳ ۳۳ ۳۱

فکس: (۰۲۱) ۷۶ ۷۹ ۰۹ ۸۶

کد پستی: ۱۶۵۸۷-۴۹۸۵۹

آدرس : خیابان اتحاد، خیابان هشتم غربی، شماره ۲۳

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۵۲ ۳۳