بهترین دستگاه تولید ظروف پلاستیکی + مراحل تولید آن

ظروف پلاستیکی

امروزه ظروف پلاستیکی در جهان و در بین خانواده های ایرانی از اهمیت زیادی برخوردار می باشند. دلیل آن هم سبک بودن و راحتی در حمل و نقل آن ها است. دستگاه های تزریق پلاستیک اطلس ماشین پلیمر تولیدکننده انواع ظروف پلاستیکی بسته بندی و ظروف پلاستیکی یکبار مصرف می باشند. شرکت اطلس ماشین توانسته است محصول باکیفیت و مرغوبی را در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.

مراحل تولید ظروف پلاستیکی

هر قطعه پلاستیکی نیاز به فرآیند ساخت خاصی دارد که می تواند از محصولی به محصول دیگر متفاوت باشد. این فرایند نقش مهمی در بازیافت زباله های مواد پلاستیکی دارد. ظروف پلاستیکی جدید برای بسته بندی صنایع مختلف بسیار مفید و روز به روز در حال افزایش می باشند. به طور کلی می توان روش هایی را برای تولید ظروف یکبار مصرف بسته بندی و ظروف پلاستیکی به وسیله ماشین های تزریق پلاستیک انجام داد.

قالب گیری تزریقی، فشاری و دمشی (بادی) سه روش اصلی در قالبسازی تزریق پلاستیک برای تولید ظروف پلاستیکی می باشند که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا می شویم:

قالب گیری تزریقی (Injection moulding): این روش بهترین راه برای تولید مواد پلاستیکی می باشد. در این فرایند مواد تحت فشار زیاد توسط ماشین تزریق پلاستیک به داخل قالب تزریق می شود. انواع مختلفی از روش های تولیدی وجود دارند که تحت قالب گیری تزریقی، دسته بندی و تولید می شوند مانند قالب گیری تزریقی ترموپلاستیک، قالب گیری راهگاه سرد و قالب گیری راهگاه گرم.

قالب گیری فشاری (Compression molding): در این روش ابتدا مواد گرم شده و بعد با فشار به داخل قالب تزریق می شود. ترکیب فشار و گرما باعث شده مواد به آرامی سرد، و محصول با کیفیت بالا تولید شود.

قالب گیری دمشی یا بادی (Blow molding): برای ظرف های پلاستیکی تو خالی مانند بطری آب کاربرد دارد. ظروفی که ضخامت دیواره آن در همه جا یکسان باشد. حدود 10 درصد از ظروف پلاستیکی عمده از این روش تولید می شوند.

تولید ظروف پلاستیکی

انواع دستگاه های تولید ظروف پلاستیکی

می توان به طور کلی دو روش را برای تولید ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به وسیله ماشین تزریق پلاستیک انجام داد. روش اول نیمه فرمینگ یا PS می باشد و روش دوم همان ترموفرمینگ یا PP می باشد. تفاوت اصلی میان این دو روش در مواد مصرفی، مراحل تولید و قیمت دستگاه ها می باشد. روش کار در تمامی دستگاه های تزریق پلاستیکی که ظروف یکبار مصرف تولید می شود به این صورت می باشد که در ابتدا مواد اولیه پلاستیک ذوب می شود و در مرحله دوم این مواد ذوب شده تبدیل به ورق شده و طی مراحل پرس و شکل گیری به شکل ظروف مختلف در می آید.

موادی که در خط تولید ظروف پلاستیکی استفاده می شوند مواد پلی اتیلن (PE)، پلی پروپیلن (PP) و پلی استایرن (PS) می باشند. بر فرض مثال ظروف بسته بندی لبنیات را می توان جزء ظروف پلی اتیلن نام برد.

دستگاه های نیمه فرمینگ (PS): این مراحل با استفاده از موادی با جنس پلی استایرن و به صورت یکپارچه انجام می شوند. ظروف تولیدی این دستگاه ها معمولا شکننده می باشند ولی با این حال اکثر ظروف پلاستیکی با استفاده از این دستگاه تولید می شوند. علت این موضوع قیمت کمتر این دستگاه ها می باشد. ظروف تولیدی توسط این دستگاه ها علاوه بر شکننده بودن، در ارتباط با گرما مضر نیز می باشند.

دستگاه های فرمینگ در این دستگاه از مواد پلی پروپیلن استفاده می شود. این مواد ضمن ارزان تر بودن؛ در دسترس هم می باشند. به دلیل این که این دستگاه ها از دو بخش مجزا، ورق و پرس تشکیل شده اند، می توان از ورق های تولیدی این دستگاه در دیگر صنایع نیز استفاده کرد. ظروف پلی پروپیلن توسط این دستگاه تولید می شود.

 مزایای استفاده از ظروف پلاستیکی

دوام 

ظروف پلاستیکی بسیار بادوام بوده، و اگر آن ها را از فاصله دور پرتاب کنید نباید نگران شکستن آنها باشید. بر فرض مثال می توانید با خیال راحت ناهار خود را در یک ظرف پلاستیکی درب دار بزرگ به محل کار ببرید و یا از این ظروف برای نگهداری وسایل تزئینی یا لباس در خانه خود استفاده کنید. این ظروف مقامت خوبی در برابر ضربه و فشار دارند.

هزینه

ظروف پلاستیک آشپزخانه ارزان تر از سایر ظروفی مانند شیشه، فلز و چوب می باشند. ماده پلاستیکی در مقادیر زیادی تولید می شود بنابراین هزینه کلی این ماده کم می باشد. پلاستیک در نگهداری مواد غذایی استفاده می شود زیرا این ظروف اغلب در استفاده روزمره آسیب می بینند و تعویض این ظروف هزینه کمی دارد. ظروف پلاستیکی ارزان را می توانید در اکثر مغازه ها خریداری نمایید.

 

معایب استفاده از ظروف پلاستیکی

طول عمر

پلاستیک با گذشت زمان تخریب می شود. این مواد تحت تأثیر نور زیاد، خراش، فرورفتگی و ترک قرار می گیرند. اگر ظروف پلاستیکی را با اقلام سنگین برای مدت طولانی روی هم بگذارید، پلاستیک کمانش می کند و ترک می خورد. به عنوان مثال، یک ظرف شیشه ای برای نگهداری مواد غذایی، عمر طولانی تری نسبت به ظرف پلاستیکی دارد، به شرطی که شیشه آن نشکند.

جذب طعم دهنده ها

این ظروف هنگامی که برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شوند، بو و طعم اقلام ذخیره شده در خود را جذب می کند. غذاهایی با طعم های قوی مانند ادویه کاری، سوپ گوجه فرنگی و سیر، راحت تر جذب ظروف می شوند. بوی آن حتی پس از شستن ظرف با مایع ظرف شویی هم باقی می ماند. ظروف شیشه ای طعم غذا را جذب نمی کنند و بهتر است برای نگهداری مواد غذایی از این ظروف استفاده شود.

 

آیا ظروف پلاستیکی ایمن هستند؟

ظروف پلاستیکی به عنوان یک جایگزین محبوب برای ظروف سنتی از جنبه‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند و تولید ظروف پلاستیکی به صورت ایمن در صنایع تولیدی ظروف پلاستیکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

تولید ظروف پلاستیکی

فرایند تولید ظروف پلاستیکی در تولیدی ظروف پلاستیکی شامل مراحلی مانند انتخاب مواد اولیه، تزریق پلاستیک، فرم‌دهی و پس از آن فرآیندهای پسابرش می‌باشد. در این فرآیندها، استفاده از مواد اولیه با کیفیت و مراقبت از پارامترهای تولید (مانند درجه حرارت و فشار) اهمیت دارد.

ایمنی ظروف پلاستیکی

برخی از مواد پلاستیکی ممکن است شامل ترکیباتی باشند که ممکن است برای سلامت مضر باشد. برای اطمینان از ایمنی ظروف پلاستیکی و روش تولید ظروف پلاستیکی، نیاز به رعایت استانداردها و مقررات مربوطه و استفاده از مواد پلاستیکی معتبر و مجاز در صنایع تولیدی ظروف پلاستیکی داریم.

تحقیقات و مطالعات علمی نشان می دهد که ما به عنوان مصرف‌کننده، باید به دنبال اطلاعات موثق و به‌روز باشیم. در نهایت، انتخاب ظروف پلاستیکی ایمن و مطابق با نیازهای ما می‌تواند به محیط زیست و سلامتی ما و جامعه کمک کند.

در نتیجه، استفاده از ظروف پلاستیکی ایمن و مناسب به عهده تولیدکنندگان، مصرف‌کنندگان و مقام‌های نظارتی است. توصیه می‌شود که مردم به دقت برچسب‌ها و راهنماهای استفاده از ظروف پلاستیکی توجه کنند و در صورت وجود شبهه یا نگرانی درباره ایمنی ظروف پلاستیکی خود، به منابع معتبر و متخصصان مربوطه مراجعه کنند تا در مورد فرایند دقیق تولید ظروف پلاستیکی و ایمنی آن به صورت کامل آگاه شوند.

اثرات زیست محیطی و بهداشت و سلامت

پلاستیک تجزیه ناپذیر بوده و جذب زمین نمی شود و یا به عبارت دیگر خاک نمی تواند آن را تجزیه کند. همین امر تاثیرات منفی زیادی بر محیط زیست وارد می کند.

بیشترین کاربرد ظروف پلاستیکی بسته بندی

بسته بندی مواد غذایی (ظروف نگهدارنده غذا)

بیشترین کاربرد ظروف پلاستیکی برای بسته بندی مواد غذایی می باشد که خود که این ظروف نگه دارنده غذا شامل موارد زیر می باشد.

ظروف پلاستیک مسافرتی

ظروف پلاستیکی ادویه جات

ظروف پلاستیک ژله

ظروف پلاستیکی مایکروفری و غیره ...

با این ظروف پلاستیک آشپزخانه می توانید نظم و زیبایی خاصی به آشپزخانه و یخچال خود دهید.

این ظروف در بسته بندی های دیگر هم کاربرد دارد از جمله:

بسته بندی لوازم آرایشی

بسته بندی محصولات مراقبت از پوست

بسته بندی مواد دارویی بر فرض مثال نگهداری ویتامین ها، قرص ها، کپسول ها و سایر داروها

بسته بندی نوشیدنی مانند بطری های پلاستیکی برای آب، بطری های شیر و شیشه های پلاستیکی

در اخر ممکن است برای شما این سوال به وجود بیاید که چگونه ترک های یک ظرف پلاستیکی را تعمیر کنیم؟

ترک ها در این ظروف ممکن است به دلیل گرما، سرمای شدید و استفاده مداوم از آن به وجود آیند. پلاستیک ترک خورده را می توانید با جوش دادن لبه ها تعمیر کنید. جوشکاری پلاستیک روشی است که دو تکه پلاستیک را با گرما به هم می چسبانید. در اصل، گرما پلاستیک را ذوب می کند و وقتی سطح سرد شد، دوباره یک تکه می شود.

 

 

 

اطلاعات تماس

دفتر مشهد

تلفن: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۶ ۸۱ - ۳

فکس: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۸ ۶۲

کد پستی: ۹۱۹۸۱-۷۴۴۵۹

آدرس : بزرگراه آسیایی، آزادی ۱۳۱، تقاطع چهارم

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۹۳ ۳۱

دفتر تهران

تلفن: (۰۲۱) ۷۷ ۳۳ ۳۳ ۳۱

فکس: (۰۲۱) ۷۶ ۷۹ ۰۹ ۸۶

کد پستی: ۱۶۵۸۷-۴۹۸۵۹

آدرس : خیابان اتحاد، خیابان هشتم غربی، شماره ۲۳

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۵۲ ۳۳