المنت های مورد استفاده در دستگاه تزریق پلاستیک

در واحد تزریق پلاستیک عمل ذوب و اختلاط و تزریق مواد انجام می شود. به این ترتیب که در کارخانه پلاستیک ابتدا مواد پلاستیک داخل قیف  ماشین  تزریق پلاستیک ریخته شده و از قیف ماشین  تزریق پلاستیک بتدریج بداخل سیلندر  ماشین  تزریق پلاستیک راه می یابد و با گردش مارپیچ به جلو رانده می شود. پوسته سیلندر بوسیله گرمکن های برقی که در طول جدار خارجی سیلندر قرار گرفته اند کاملاً گرم شده به صورت سیال در می آیند و به جلوی سیلندر ماشین  تزریق پلاستیک می رسند. مارپیچ با چرخش به دور خود عمل مواد گیری را (مانند چرخ گوشت) انجام می دهد و یک حرکت افقی نیز رو به جلو دارد. در همین حال یعنی زمانی که مارپیچ ماشین  تزریق پلاستیک به جلو می رود موادی که قبلاً در سر سیلندر ماشین  تزریق پلاستیک و پشت سوپاپ جمع شده اند در اثر فشار مارپیچ ماشین  تزریق پلاستیک به داخل قالب تزریق می شوند. بعد از مدت معینی که توسط کاربر دستگاه تعیین شده است با قطع فشار پشت مارپیچ و تجدید عمل مواد گیری، سیلندر تزریق به عقب برگشت می کند. 

بطور کلی در دستگاه های تزریق پلاستیک از المنت برای گرم کردن سیلندر ماردون و ذوب پلیمر پیش از تزریق در قالب توسط نازل استفاده می شود.

انواع المنت های مورد استفاده در دستگاه تزریق پلاستیک

المنت های بکار برده شده در دستگاه های تزریق پلاستیک با نام المنت های کمربندی یا تسمه ای نامیده می شوند که بر حسب گرماژ و اندازه طول سیلندر تزریق دستگاه در قطر ها و طول های مختلف تقسیم می شوند؛ المنت های کمربندی خود به دو نوع با هستهء سرامیکی و هستهء خاک نسوز که با روکشی از جنس استیل یا بدون آن در بازار عرضه می گردد.

بر اساس تفاوت حرارتی میان المنت های دستگاه به سه دسته تقسیم می شوند:

1- المنت های عقبی (سری اول المنت ها که در مرحله اول ورود مواد به سیلندر قرار دارند و کار گرم کردن اولیه مواد و خمیر نمودن آن را انجام می دهند و نسبت به المنت های میانی و جلویی دارای دمایی پائینتر هستند)

2- المنت های میانی (سری دوم المنت ها که در وسط سیلندر تعبیه شده اند و نسبت به دمایی مابین المنت عقبی و جلویی دارند)

3- المنت های جلویی و المنت سر نازل که آخرین سری از المنت های دستگاه بوده که دارای بیشترین اهمیت هستند و دارای بیشترین حرارت برای آخرین مرحله پیش از تزریق نهایی می باشند.

در اینجا چند نکته در مورد این قطعه باید ذکر کنم که حاصل تجربهء شخصیم در این باره است:

حساسیت المنت های دستگاه تزریق

با وجود اینکه در دستگاه جدید الساخت و جدید که کاور یا پوشش عایق روی سیلندر دستگاه قرار دارد، اما بسیاری از دستگاه های قدیمی و بویژه کنتاکتوری که فاقد این کاور یا پوشش عایق هستند در بسیاری موارد دستگاه و بطور کلی تولید قطعه را دچار مشکل می کند.

از جمله این مشکلات در فصل زمستان است که بدلیل تماس مستقیم المنت ها با هوای مجاور با کوچکترین تغییر دمای محیط در این فصل دچار سردتر شدن و در نتیجه ناقص یا رگه دار تولید کردن دستگاه می کند که برای این کار می توان از پیچیدن رول پشم شیشه به دور سیلندر استفاده نمود.

فاصلهء آخرین المنت تا سر نازل

از عوامل مهمی که در برخی اوقات باعث ناقص تزریق شدن قطعه در برخی قالب ها می شود از کار افتادن المنت کوچک سر نازل یا فاصلهء زیاد المنت سر نازل تا اسپرو بوش است که بویژه در قالب هایی که به زمان زیاد برای مکث گیره یا سرد شدن قطعه پس از تزریق نیاز دارد، این مسئله می تواند باعث بهم ریختن کلی فرایند تولید گردد، چون به مرور مواد در جلوی سیلندر و در مابین آخرین المنت تا نازل تزریق سرد شده و دیگر دستگاه قادر به تزریق کامل نمی باشد و حتی با بالا بردن فشار و دمای المنت ها مشکل به قوت خود باقی می ماند؛ راه حل این مشکل

1- کوتاه کردن سر نازل تزریق توسط عمل تراشکاری یا ساخت نمونه کوچک آن 

2- قرار دادن یک المنت کوچک دور سر نازل با همان دمای المنت های جلویی برای گرم نگه داشتن مواد بعد از مکث تزریق

اطلاعات تماس

دفتر مشهد

تلفن: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۶ ۸۱ - ۳

فکس: (۰۵۱) ۳۶ ۵۱ ۳۸ ۶۲

کد پستی: ۹۱۹۸۱-۷۴۴۵۹

آدرس : بزرگراه آسیایی، آزادی ۱۳۱، تقاطع چهارم

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۹۳ ۳۱

دفتر تهران

تلفن: (۰۲۱) ۷۷ ۳۳ ۳۳ ۳۱

فکس: (۰۲۱) ۷۶ ۷۹ ۰۹ ۸۶

کد پستی: ۱۶۵۸۷-۴۹۸۵۹

آدرس : خیابان اتحاد، خیابان هشتم غربی، شماره ۲۳

موبایل: ۰۹۱۲ ۷۳۳ ۵۲ ۳۳